هنر ملیله کاری در طلاسازی

سلام به همراهان گرامی، در این آموزش طلاسازی طلاپیشه، میخواهیم درباره کاربرد “ملیله کاری” در صنعت طلاسازی صحبت کنیم. اگر مایلید بیشتر در مورد نحوه ساخت ملیله و استفاده از آن در صنعت طلا و جواهرسازی بدانید، با ما همراه شوید.
هنر ملیله کاری در طلاسازی: یک روند هنری و دقیق
ملیله کاری، فرآیند هنری در طلاسازی است که در آن، مفتولهای باریک و مسطح از نقره یا طلا با یکدیگر ترکیب شده و طرحهای پیچیده و زیبا ایجاد میکنند.
فرآیند ملیلهکاری
برای ساخت قطعات ملیله، ابتدا از یک تکه سنگ صاف یا آهنی و صیقلی استفاده میشود. این سطح صاف و براق، مکانی است که قطعات ملیله در آن قرار میگیرند. برخی از سازندگان، برای سادهتر کردن این فرآیند و جلوگیری از پاشیدگی قطعات ملیله، سطح سنگ یا آهن را با مقداری موم عسل پوشانده و سپس مراحل ملیله کاری را اجرا میکنند.
پس از پایان ملیله کاری، به قطعات حرارت ملایم داده میشود تا موم از آن جدا شود و سپس کار را روی تخته نسوز منتقل کرده و با استفاده از پودر لحیم و یا برشهای لحیم، قطعات در نقاط مورد نیاز به هم جوش داده میشوند.
نحوه ساخت دولاتاب
برای ساخت دولاتاب، دو سر دو مفتول با قطر و طول یکسان را به گیره متصل کنید و سپس سمت دیگر مفتولها را به سه نظام دریل متصل کرده و آنرا سفت کنید. سپس با چرخش دریل، دو مفتول به دور یکدیگر میچرخند. پس از آن، مفتول بافته شده برای صاف شدن در دستگاه نورد قرار میگیرد. برای ساخت دولاتاب، از مفتول با قطر ۳۰ تا ۵۰ میکرون برای قاب طراحی و استفاده میشود.
قطعات ملیله کاری در ساخت زیورآلات مانند گوشواره، گردنبند، انگشتر، ظروف نقره و گل نقره و طلا کاربرد دارد. برای دیدن صنایع دستی هنرمندان همکار طلاپیشه، از ⇐ این لینک ⇒ دیدن کنید.
توصیه برای مطالعه بیشتر: