طلا یا نقره؟
طلا یا نقره؟ کدام فلز برای آموزش طلاسازی مناسبتر است؟
یکی از سوالات رایج بین هنرجویان طلاسازی این است که برای یادگیری این هنر، بهتر است از طلا استفاده کنند یا نقره؟
در آموزشگاههای طلاسازی، برای آموزش طلا و جواهرسازی، معمولا از آلیاژ برنج و نقره استفاده میشود. اما چرا از خود طلا استفاده نمیشود؟
چرا در آموزشگاههای طلاسازی از نقره استفاده میشود؟
آموزش طلاسازی یک فرایند عملی است. هنرآموز زرگری باید بر روی فلز کار کند و مهارتهایی مثل اره کردن، جوشکاری، سوهان زدن، چکش کاری، دامله کردن، سوراح کاری، شیار زدن و غیره را یاد بگیرد.
در طی این فرایند، بخشی از وزن فلز با تولید سواله¹ کاهش مییابد. میزان سوالهای که یک تازه کار تولید میکند، بیشتر از کسی است که در این زمینه مهارت دارد. همچنین، در حین فراگیری مهارت جوشکاری، کارآموز ممکن است بخشهایی از محصول را ذوب کند یا حتی با نگهداشتن بیش از حد شعله مشعل در حین ذوب، تاباندن و جوشکاری، بخشهایی از آن را بسوزاند. این مراحل آموزشی برای کسب مهارت زرگری اجتنابناپذیر و هزینهبر است.
به همین دلیل، اساتید طلاسازی با توجه به قیمت بالای طلا و اختلاف زیاد آن با قیمت نقره و برنج، به هنرجویان طلاسازی توصیه میکنند که برای یادگیری جواهرسازی، از فلزات ارزانتر مثل برنج و نقره استفاده کنند. این روش باعث میشود که هنرجو با تمرین و ساخت محصول، به مهارت لازم در طلا و جواهرسازی برسد.
یکی از دلایل دیگر استفاده از نقره در آموزش طلاسازی این است که واکنش و رفتار آلیاژ نقره شباهت زیادی به واکنش آلیاژ طلا دارد. این موضوع به هنرجو اطمینان میدهد که کار با نقره کاری بیهوده نیست، بلکه یک گام مهم در راه یادگیری کار با طلا است.
چگونه مهارت طلاسازی را با استفاده از فلزات ارزانتر یاد بگیریم؟
پیشنهاد طلاپیشه: کارآموزان طلاسازی در ابتدای راه کسب مهارت طلا و جواهرسازی، برای تمرین مهارت آموزی در زمینههایی مثل ارهکاری، کار با وسایل ذوب، نورد، حدیدهکشی و ساخت محصول، از آلیاژ برنج استفاده کنند. سپس با افزایش مهارت، از نقره و در نهایت زیر نظر استاد، از طلا استفاده کنند.
این شیوه کار کمک میکند تا مهارت را با صرف هزینه کمتر فرا بگیرید!
اگر درصدد تقویت امنیت فیزیکی طلافروشی، کارگاه طلاسازی و یا قالکاری خود هستید اینجا ⇒ کلیک کنید.
سواله¹ چیست؟ سواله در طلاسازی به قطعات کوچک فلزی اطلاق میشود که در فرایند کار با فلز ایجاد میشوند. این قطعات معمولاً در حین فرایندهایی مانند ارهکاری، سوهانزدن و پرداخت کار فلزی تولید میشوند و مقداری از وزن کلی فلز را کاهش میدهند.